Star Trek Voyager blog

Dobrodošli na moj blog... Nadam se da će vam biti interesantno čitati ovo štivo.Pokušaću da budem interesantan.

09.10.2005.

Novosti iz Star Trek sveta!!!

Evo i mene,konačno sam rešio da počnem sa pravim postovima,posle relativno dobrog uvoda.Tema je novosti u Star Trek svetu,npr. parodija na star trek koju prave finci, Star Wreck na sajtu http://www.starwreck.com,a ono što je dobro,je to što su ovi fanovi okačili prvi njihov film za besplatni download.Nisam ga skinuo,ko zna kada ću jer nemam brzi internet,ali po onome što piše sajt Trektoday
http://www.trektoday.com),samo prve nedelje Star Wreck je skinulo više od 100.000 ljudi.

Evo i o čemu se radi u ovoj fan parodiji na Zvezdane Staze! Verovali ili ne,film je sniman tokom čitavih 7 godina u spavaćoj sobi Samuli Torsonena.Stvarno herojski,nema šta,ali nije neobično,jer su verovatno pare bile veliki problem,a i nabavljanje raznih kostima i predmeta vezanih za Star Trek.

Epizoda se zove " In the Pirkinning ", posada ima 300 ljudi, a kapetan se zove James B. Pirk (parodija na Džejmsa T. Kirka) koji se proglasio za imperatora i pokušava da osvoji svemir uprkos tome što je Korg uništio njegov brod. Meni ta parodija pomalo liči na paralelni univerzum iz Stzar Trek serija Star Trek Original Series i Star Trek Enterprise, gde dobro postaje zlo i obrnuto.

A evo i šta kažu sami kreatori Star Wreck-a : " Mi ne pokušavamo da postignemo neki veliki colj sa ovime,već na to pre gledamo kao na dobar poslovni potez koji će,nadam se,privući investitore... mi vidimo to kao debitantsko delo filmske industrije " kaže Vuorensoa. Takođe, producenti su rekli da im je najveći problem bio da tokom tih 7 godina stalno prate tehnologiju da ne bi dozvolili da im računari zastare.


A konačno,evo i mog stava o svemu ovome.S obzirom da odavno postoje i druge Star Trek serije koje snimaju fanovi iz celog sveta,a najviše iz SAD,naravno,nisam siguran da će ovaj fan film postići neki veći uspeh, ali ne mora da znači.Evo,sad sam video da zauzima 550 MB u DivX formatu , što znači da verovatno traje bar pola sata,ako ne i više.

Trenutno se snimaju nekoliko fan serija,od kojih se kvalitetom ističu jedino dve ( za sada) po imenu Star Trek Hidden Frontier (http://www.hiddenfrontier.com) i Star Trek New Voyages koja ima samo dve epizode a bazirana je na Originalnoj seriji s kraja 60-tih godina ( http://www.newvoyages.com/ ) Stoga toplo preporučujem svima koji mogu,da skinu po jednu epizodu ovih fan serija,siguran sam da ćete videti da su veoma dobro koncipirane.

Pozdrav svima i Live long and prosper,my dear friends.

Star Trek Voyager blog
<< 10/2005 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
13286

Powered by Blogger.ba