Vesti iz Star Trek sveta

Tim Gaskill, direktor službenog Star Trek websitea, obavestio je ljude uključene u Star Trek da će se Paramount Digital Entertainment ugasiti krajem godine, čime se dovodi u pitanje i sudbina StarTrek.com, zvaničnog sajta franšize.

“Kao da nas je bilo potrebno i dalje podsjećati na sudbinu Star Treka, sada je objavljeno da se Paramount Digital Entertainment, dom StarTrek.coma još od 1996., gasi 31. decembra 2005.”, napisao je Gaskill sadašnjem i nekadašnjem osoblju Paramounta i Star Treka. “Umjesto da to trpimo, spremamo se prezentovati važnost i dubinu Star Trek websitea moćnicima na vrhu.”

Gaskill je zamolio ljude uključene u Star Trek da napišu utiske u korist StarTrek.coma, kako bi to iskoristili u prezentaciji za očuvanje websitea. “Vrlo ćemo rado primiti sva pisma”, rekao je, priznajući da će se i njegov vlastiti posao, koji je uključivao snimanje komentara, ukinuti krajem 2005. ako se ne promene planovi za StarTrek.com.

“Ovo je velika franšiza i bilo bi žalosno da se izgubi među tolikim ostalim televizijskim i filmskim franšizama. Želim misliti da možemo bolje. StarTrek.com ne koriste samo obožavatelji serije, već i prodavači za svoje proizvode, razni Paramountova odeljenja (uključujući produkciju), organizeri konvencija, novinske organizacije, reklamne agencije i sl.”, zaključio je Gaskill, rekavši da bi vrijednost franšize drastično opala.

Tužna vest, ali verujem da će ova akcija koju navodim ispod, biti od velike važnosti :

Tim Brazeal, pokretač kampanje za spas Enterprisea, je ponovo pokrenuo kampanju, ovog puta s ciljem spašavanja
StarTrek.com-a:

“Evo plana. Želimo da najmanje 100,000 ljudi pošalje mailove potpore StarTrek.com-u kako bi ga se održalo živim. Molimo ne šaljete ništa negativno u tim mailovima. Trebamo samo pozitivnu potporu da vidimo možemo li još jednom pokušati spasiti ikonu.

Molimo vas, javite svima koga poznate, obitelji, prijateljima, bilo kome, da podrže ovu kampanju te pošalju mail na editor[at]startrek.com uz nekoliko riječi potpore za spas StarTrek.com-a.

Počnite DANAS, odmah! Vrijeme je ključno”

Danas, kad gotovo svatko ima svoj kutak na Internetu, usprkos brojnim websiteovima posvećenim Star Treku, bila bi ogromna šteta da se ugasi službeni site. Neka vam ne bude teško poslati mail sa riječju – dvije potpore urednicima StarTrek.com-a. 100,000 mailova je dostižna brojka!

Komentariši