Film Star Trek XI, glasine o mogućoj radnji tog filma

Filmski site CanMag.Com objavio je informaciju kako će u sledećem Star Trek filmu zajedno nastupiti William Shatner kao kapetan Kirk, Patrick Stewart kao kapetan Picard i Scott Bakula kao kapetan Archer. Dotičnu informaciju navodno je otkrila Linda Park (Hoshi Sato) tijekom snimanja njenog novog filma naslova “Honor” u režiji Davida Wortha.

Vest su potom objavili i Ain't It Cool News, Sci-Fi Wire i TrekWeb.

Izvor sa sajta tvrdi kako se odustalo od prequela naslova Star Trek: The Beginning”, scenarista Erika Jendressena, a prihvaćena je ideja o filmu smještenom u paralelni svemir, a sa ciljem udruživanja većeg broja kapetana.

Iako navedene informacije valja smatrati običnim glasinama, nije naodmet napomenuti kako je Patrick Stewart otkrio da već nekoliko mjeseci vodi relativno ozbiljne razgovore o nastupu u slijedećem Star Trek filmu, iako ni za to ne znam da li je istina.

Odmah potom, izvor iz Paramounta za SyFy Portal je opovrgnuo gotovo sve glasine vezane uz novi Star Trek film. Tako ST XI verojatno neće uključivati ni paralerni svemir, ni Picarda, Kirka, Archera i ekipu, čak ni dobrog reditelja, Brajana Singera. Iako vest nije službena, pošto je Paramount nije objavio, izvor se navodi kao vrlo pouzdan.

Među ostalim, izvor navodi očito, kako će se pojavljivati mnogo glasina o novom filmu, te da će gotovo sve biti pogrešne. Ističe kako bi se jedino službene informacije iz Paramounta trebale shvatiti ozbiljno, no i napominje kako takvih informacija verojatno neće biti još dogledno vrijeme – bar dok se ne slegne prašina oko odcepljivanja Viacoma, te dodavanja DreamWorksa kompaniji.

Pobliže objašnjavajući situacije gore navedenih legendi franšize, izvor tvrdi kako bi bilo izuzetno teško spojiti tri kapetana u jedan film, posebno kad se uzme u obzir da su svi (osim možda Bakule) definitivno okrenuli novi list, te se posvetili drugim serijama, predstavama i slično. Što se darovitog redatelja Singera tiče, izvor navodi kako je njegov interes za pohvalu, no da službenih kontakta nije bilo, te verojatno neće ni biti, uzme li se u obzir traženost njegovih usluga. Nedavni „interes“ Stewarta je također opovrgnut, te se čini da ni s njim nije bilo kontakta.

Štoviše, (loša?) ideja o prequel radnji još nije ni odbačena, te je još na razmatranju. Ističe se kako nije stvar u kvalitetu priče, već u nekim organima unutar Paramounta koji donose odluke vezane za Star Trek, te dvoje o ispravnosti takvog pravca za nastavak franšize. Također, drugih opcija zasad nema.

Kad se sve maloprije navedeno sagleda, poprilično je jasno da nekakvih konkretnih pomaka nema, te da je Paramount, u bori za povrat stazama (isključivo komercijalnog) uspjeha, još jednom ostavio Star Trek, franšizu u mukama, na cjedilu. Ako je tako, sram vas bilo, vi odgovorni iz Paramounta.

2 komentara

Komentariši